Gebruikerslogin

Akkerweetje 03/10/2017 - De kastanjes van Raymond

Tip:  veel te doen de komende weken:

http://kollebloem.be/mooie-kastanjes-van-raymond


Nieuws

Dag iedereen,

ik ben al enkele weken bezig met het verzamelen van mijn bloemzaden. Mijn oogst is binnen. 

Ik heb een prachtige verzameling van een dertigtal bloemzaden. De meeste daarvan liggen nu te drogen en de rest heb ik mooi in potten gedaan en staan nu te pronken in mijn zadenkast.

Ik zie er al naar uit om ze volgend jaar terug in de te zaaien.

Voor de rest gaat het hier op De Kollebloem prima. De boeren en Boerinnen zijn heel druk bezig met het oogsten van de groenten. En deze zijn lekker en mooi. 

Ik spreek uit ervaring. Ik ben de kok hier, en kom dus dagelijks met onze groentjes in contact. Ze zijn echt prachtig. 

Boer Manuel zijn reisje naar Spanje zit er ook op. Als ik hem deze morgen zag toekomen straalde hij echt. Iedereen hier heeft Manuel gemist.

Tot de volgende keer.

Groetjes, Raymond

Plant een zoen, oogst een glimlach

Aankondigingen

Toekomst Zaaien, 12 oktober van 13u – 15u: Zaden gaan al duizenden jaren mee en zijn de bron van ons voedsel. De keuzevrijheid en diversiteit van zaaigoed staan onder druk. Om in actie te komen voor gezond, vitaal en betaalbaar voedsel nodigen we jullie elk jaar uit om samen graan in te zaaien. Inschrijven via info@kollebloem.be

Oogstdag, 14 oktober van 9u – 16u: elk jaar nodigen we onze klanten uit om mee te komen oogsten. De laatste rode bieten en de knolselder gaan dan van het veld. Altijd een leuk moment tussen consument en producent. Wij zorgen voor middagmaal. Inschrijven via info@kollebloem.be

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Gele biet, palmkool, knolselder, mosterdblad, spitskool, warmoes van De Kollebloem (VROENTE)

Tussen pakket: spitskool, warmoes, asian salad, Gele biet, palmkool, knolselder van De Kollebloem (VROENTE), tomaten van De Zonnekouter (VROENTE), Hertshoornweegbree van Ourobouros (VROENTE), bloemkool van Koen Wyers

Groot Pakket: Gele biet, palmkool, knolselder, mosterdblad, spitskool, warmoes van De Kollebloem (VROENTE), tomaten van De Zonnekouter (VROENTE), bloemkool van Koen Wyers

Borstvoedingspakket: asian salad, Gele biet, boerenkool, Eikebladsla, warmoes, Weegbree van De Kollebloem (VROENTE), bloemkool, patisson, Wortelen oxhella van Koen Wyers

Gemengd pakket: asian salad, groene selder, spitskool van De Kollebloem (VROENTE), appels jonagored van Van Eykeren, Meloen Piel De Sapo van Biofresh

Fruitpakket: appels jonagored, peren conference van Van Eykeren, mango, Meloen Piel De Sapo van Biofresh

Aardappelpakket:  10/10/2017

Recepten

Hele knolselder uit de oven (Raymond, huiskok op De Kollebloem)

De knolselders komen nu supervers van het veld in jullie pakket. Ideaal moment voor dit recept.

Ingrediënten: knolselder, 2 el olijfolie, zout en peper, 6 takjes verse tuim, 3 laurierblaadjes, 4 teentjes knoflook, 30 gr roomboter.

Bereiding: Maak de knolselder proper onder de kraan of met een groenteborsteltje. Maar laat de schil eraan. Maak hem droog met keukenpapier. Scheur een stuk aluminiumfolie af en vouw het dubbel. Leg de knol in het midden van de folie, met de wortels naar boven. Giet de olijfolie erover en besprenkel met zout en peper. Leg de takjes tijm, laurierblaadjes, knoflookteentjes en als laatste het klontje boter er bovenop. Pak het geheel goed in met de aluminiumfolie, zodat er geen stoom kan vrijkomen.

Plaats de ingepakte knol in een ovenschaal en zet deze in een op 200 graden voorverwarmde oven. Bak de knol in zo'n twee uur boterzacht (bij kleinere knolselders gaat het iets sneller). Controleer of de nkol goed gaar is door er met een mes in te prikken. Dit moet er makkelijk in kunnen glijden. Als het nog niet klaar is, gewoon nog wat langer laten garen.